Anique Toebak.jpg

Anique Toebak

Werkzaam bij 

- Stempraktijk Anique Toebak

- Herman Brood Academie (vaste logopedist)

 

Specialisatie/cursussen:

- Manuele facilitatie van de larynx

- Zang

Doelgroep/klacht

- Vocalisten

- Globus

- Hypertonie

- Stemrevalidatie

Contact

 

www.stempraktijkaniquetoebak.nl

info@stempraktijkaniquetoebak.nl

06 57218803

Locatie 1 - Utrecht

Biltstraat 166

3572 BP, Utrecht

Over Anique als stemgespecialiseerd logopedist

Mijn naam is Anique Toebak (1993) logopedist en zangeres uit Utrecht. Op jonge leeftijd was ik al verslingerd aan de blokfluit en het neuriën van liedjes. Niets in huis was veilig voor mijn trommelhandjes. Het meezingen van Kinderen Voor Kinderen was favoriet. Mijn ouders zeggen dan ook vol trots dat ik eerder kon zingen dan dat ik kon praten.

Het kon dan ook niet anders dan dat ik in 2011 begon met de opleiding ‘uitvoerend muzikant’ aan de Herman Brood Academie welke ik met succes heeft afgerond. Helaas kampte ik in het eerste jaar van de Herman Brood Academie met stemproblemen. Ik werd snel hees en zingen ging erg moeizaam. Ik leerde door een stem gespecialiseerde logopedist hoe ik mijn stem wél moest gebruiken. Na een aantal sessies verbeterde mijn stemkwaliteit tijdens het spreken en zingen en kom ik succesvol mijn zangopleiding afronden.

Na drie ontzettend leerzame jaren en inmiddels nog meer fascinatie van de anatomie en de mogelijkheden van de stem, begon ik zelf met de opleiding logopedie.
Na mijn afstuderen startte ik mijn eigen praktijk ‘Stempraktijk Anique Toebak’, waar ik met heel veel plezier mensen help met hun stemproblemen. Daarnaast ben ik werkzaak bij Logopedie Leiden en werk ik als vaste logopedist en zangdocent op de Herman Brood Academie.

Ik help je graag om je stem gerelateerde klachten te verminderen of te verhelpen. Aan de hand van een uitgebreid gesprek maken we samen een plan om de klachten zo goed mogelijk te verhelpen.

Doelgroep/klacht:

Spreekstem klachten & zangstem klachten zoals:

globus-klachten, spanning rondom het nek- en schoudergebied, ademklachten & slikproblemen

zorgkaart nederland.jpg